Наш генерал обяви какво очаква от Владмир Путин.Много интересно развитие на

...
Наш генерал обяви какво очаква от Владмир Путин.Много интересно развитие на
Коментари Харесай

Ген. Попов: Надявам се да дойде момент Русия и Путин да разберат силата на западните демокрации

Наш генерал обяви какво чака от Владмир Путин.

Много забавно развиване на събитията. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов във връзка вчерашното изказване на френския президент, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий няма консенсус за сходно решение.

Ако се върнем 2 година обратно, ще забележим, че доста от страните не имаха вяра че въобще ще има война, минахме през това дали е специфична интервенция или война, колкото ще продължи, дали да доставяме оръжие, какви наказания да се постановат, какви танкове да се изпращат – изобщо, една политика " на час по лъжичка ", съобщи ген. Попов.

Мисля, че се доближи до стадия, в който западните водачи признаха силата на Русия и решимостта на Путин да води една ужасна война в Европа, с хиляди жертви, която дълбае една дълбока вадичка сред Русия и Европа, сред демократичния свят и света на авторитаризма. Хубаво е, че в Париж западните водачи осъзнаха нуждата от това да се вземат съществени ограничения и да се оказва помощ на Украйна. Надявам се да пристигна миг Русия и Путин да схванат силата на западните демокрации, уточни някогашният шеф на защитата.

По думите му е изключено западни страни да изпращат войски в Украйна въз основата на двустранни съглашения. Не е ясно какво значат тези съглашения. Според мен този въпрос завърши. Една такава интервенция може да отвори един спор, който не може да бъде контролиран, да нараства от самосебе си и да докара до безусловно непредвидими последствия, означи ген. Константин Попов, написа novini.bg.

Трябва да определим каква е нашата политика по отношение на тази война. Мястото за такива диалози е в Консултативния съвет за национална сигурност, добави той.

В отговор на въпрос за думите на президента Румен Радев, че изпращането, въпреки и на основата на двустранно съглашение, на войски от натовска страна в Украйна, значи световен конфликт и нуклеарен спор, ген. Попов разяснява: " Не е доста вярно по този начин да се нагнетява ситуацията. До нуклеарен спор няма да се стигне. Никой няма интерес от Трета международна война. Трябва да се обединим към тезата, че колкото по-далече са войските на Путин, толкоз по-спокоен и по-хубав живот ще водим. Трябва да помогнем на тези героични украинци да опазят земята и роднините си. Путин надалеч от нас е по-добър от Путин покрай нас ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР